Home | Stuur een email | Vacatures
Missie & Visie
Werkwijze & Methode
Diensten

Budgettraining voor jongeren

De training
Het Budget Advies Team biedt jongeren een training aan om beter om te kunnen gaan met hun financiën. Uit de praktijk is gebleken dat de groep jongeren speciale aandacht vereist en om een intensieve begeleiding vraagt. De thema's die aan de orde komen tijdens de training zijn hierop gericht. Er komen 10 thema's aan bod die specifiek te maken hebben met jongeren zoals assertiviteit, sociale druk, reclame en verleiding.

Voor wie?
De training is bedoeld voor jongeren vanaf 18 jaar die overwegen om op zich zelf te gaan wonen of al zelfstandig wonen.

Doel
De training biedt inzicht, kennis en vaardigheden om dagelijks beter om te gaan met geld.

De inhoud van de training
Wanneer jongeren op zichzelf gaan wonen hebben ze meestal geen idee met welke kosten ze in aanraking kunnen komen. Denk hierbij aan gemeentelijke belastingen of waterschapsbelasting die jaarlijks in de bus valt. Wanneer er niet tijdig voor deze uitgaven geld gereserveerd wordt, kun je voor verrassingen komen te staan. Ook loop je de kans om nieuwe schulden te maken.
Jongeren hebben meestal recht op zorg- en huurtoeslag of andere voorzieningen waar je tijdig een aanvraag voor moet indienen. Je mist dan inkomsten waar je wel recht op hebt.

Tijdens de training komen allerlei onderwerpen aan bod die je handvatten geven om deze voorzieningen aan te vragen. De training geeft inzicht in de eigen financiën dus wat je moet weten of wat je kunt verwachten en hoe je met je financiën kunt omgaan.

De training wordt aangeboden in groepsverband van minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. De training duurt 2 uur per bijeenkomst. Er wordt binnen de training met de volgende werkvormen gewerkt:
  • Mondelinge en schriftelijke informatie over de verschillende thema's
  • Discussie / groepsgesprek
  • Oefeningen
  • Rollenspellen
  • Huiswerkopdrachten
  • Brainstormen

Waar?
De trainingen worden gegeven bij ons op kantoor of op locatie.
Stichting JUA
Download hier het aanmeldingsformulier
Bezoekadres
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Postbusadres
Postbus 153
2600 AD Delft

Tel: 015-2157055
E-mail: info@budgetadviesteam.nl

KVK 53814304
BTW nr NL179229916B01
ABN AMRO 60.35.29.372