Home | Stuur een email | Vacatures
Missie & Visie
Werkwijze & Methode
Diensten

Budget Advies Team streeft naar onafhankelijkheid
en zelfredzaamheid op financieel gebied

Het Budget Advies Team is opgericht door 2 maatschappelijk werkers die beiden jarenlange ervaring hebben in het ondersteunen van mensen met problematische schulden. In de praktijk is gebleken dat er vraag is naar persoonlijke begeleiding. Dit ontbreekt in het huidige aanbod bij instanties die budgetbeheer aanbieden. Door het aanbieden van persoonlijke begeleiding zal de zelfredzaamheid van de cliënt vergroot worden.

Mensen hebben meestal geen idee hoe het komt dat ze maandelijks niet rond kunnen komen met hun inkomen en hierdoor dieper in de schulden belanden. Ze raken het inzicht en overzicht kwijt in hun financiën en weten niet meer hoe ze dit probleem moeten aanpakken.

Het Budget Advies Team kan door het opstellen van een budgetplan weer overzicht geven in de financiën. In het budgetplan staan alle inkomsten en uitgaven. Deze wordt specifiek gemaakt op uw eigen budget.

Het Budget Advies Team is van mening dat mensen zelfstandig hun financiën kunnen beheren als daar genoeg vaardigheden voor zijn. Samen met een financieel maatschappelijk werker wordt er een hulpverleningsplan opgesteld die speciaal voor u van toepassing is en waarin u duidelijk maakt waar u
behoefte aan heeft om uw financiën zelfstandig te beheren. Tijdens ieder gesprek zal er aan uw doel(en) worden gewerkt op uw leertempo. Als deze doelen zijn behaald bent u in staat om uw financiën zelfstandig te beheren en zullen er in de toekomst
geen nieuwe schulden meer ontstaan. Ook bent u in staat om vooruit te kijken en eventuele onvoorziene uitgaven op te vangen. De gesprekken met uw financieel maatschappelijk werker zijn vertrouwelijk en zullen alleen met de medewerkers van het Budget Advies Team worden besproken. Deze vorm van overleg is noodzakelijk om u de beste begeleiding te kunnen aanbieden.

Wij begeleiden mensen met (problematische) schulden vanaf 18 jaar en ouder.

Speciaal voor jongeren heeft het Budget Advies Team een training ontwikkeld die jongeren wegwijs maakt in het zelfstandig wonen. Deze training is bedoeld voor jongeren vanaf 18 jaar die zelfstandig willen gaan wonen maar niet weten wat er allemaal bij komt kijken. Wilt u hier meer over weten, klik dan hier

Wij zijn werkzaam in de regio Haaglanden. Woont u buiten deze regio neem dan even contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Uw vindt onze contactgegevens rechts op deze pagina.
Stichting JUA
Download hier het aanmeldingsformulier
Bezoekadres
Van Bleyswijckstraat 91
2613 RR Delft

Postbusadres
Postbus 153
2600 AD Delft

Tel: 015-2157055
E-mail: info@budgetadviesteam.nl

KVK 53814304
BTW nr NL179229916B01
ABN AMRO 60.35.29.372